Protesta dels treballadors d’Autobusos de Lleida per l’acomiadament de dos companys que estaven de baixa mèdica

http://www.vilaweb.cat/noticies/ampliacioprotesta-dels-treballadors-dautobusos-de-lleida-per-lacomiadament-de-dos-companys-que-estaven-de-baixa-medica/

Protesta dels treballadors d’Autobusos de Lleida per l’acomiadament de dos companys que estaven de baixa mèdica

Una cinquantena de persones, majoritàriament treballadors d’Autobusos de Lleida però també representats d’UGT i CCOO, s’han concentrat aquest dimarts davant l’Oficina d’Atenció al Client de l’empresa per rebutjar l’acomiadament de dos treballadors que estaven de baixa mèdica per incapacitat temporal, per als quals la companyia hauria ordenat fer un seguiment, segons han explicat els representants sindicals. El comitè d’empresa considera “injustificada, infundada i desproporcionada” la decisió de la direcció i, per això, exigeix la readmissió d’aquestes dues persones i la mediació de la Paeria. Després dels dos acomiadaments, Autobusos de Lleida compta amb 126 treballadors en plantilla.

Els treballadors d’Autobusos de Lleida concentrats han volgut donar el seu suport als dos companys de baixa per incapacitat temporal (IT) que han estat acomiadats per la direcció en una decisió que consideren “injustificada, infundada i desproporcionada”. La protesta, convocada per la secció sindical de la UGT tot i que també s’hi han sumat representants de CCOO, s’ha dut a terme davant l’Oficina d’atenció al Client d’Autobusos de Lleida, a l’avinguda de Blondel de la capital del Segrià. El delegat sindicat de la UGT a Autobusos de Lleida, Juan Pío, ha explicat que l’empresa argumenta que mentre estaven de baixa els dos treballadors “no han fet les accions per poder-se curar i tornar a estar d’alta” malgrat que “l’empresa no ens ho ha demostrat”. “No ens han facilitat els arguments suficients ni cap prova raonable que justifiqui els acomiadaments, ha dit. Els dos treballadors acomiadats portaven 17 i 8 anys a Autobusos de Lleida, respectivament.Per la seva part, el president del comitè d’empresa, Francisco Morales, ha acusat l’empresa d’actuar de manera “arbitrària, xulesca i prepotent” i ha defensat que “quan una persona està en procés d’IT molts cops el metge diu que pot sortir al carrer, passejar o anar en bicicleta” però, en aquest cas, “l’empresa ha tirat pel dret, ha fet un seguiment i ha posat les dues persones al carrer”, decisió que considera “injustificada i passada de voltes”. La secretària general de la UGT de les Terres de Lleida, Núria Solé, ha remarcat que s’està parlant d’un procés d’IT i d’un servei públic. “Si l’empresa el que pretén es espantar els treballadors i que vagin a treballar quan no estan en condicions de conduir, no es juguen només la seva pròpia integritat sinó la de moltes altres persones”, ha afirmat. Solé ha relacionat la decisió de la direcció d’Autobusos de Lleida amb “el que ens ha portat una reforma laboral tan brutal com la que es va aprovar” i que comporta “actituds impunes de la part empresarial”. Els concentrats han llegit un manifest amb què han mostrat el seu “total desacord” amb la mesura presa per l’empresa, que consideren que suposa una “amenaça” per a la resta de treballadors, així com amb “la forma i els mitjans” emprats per l’empresa per tal de decidir els dos acomiadaments. “Condemnem la predisposició de l’empresa de considerar als treballadors culpable inclús abans d’esclarir els fets de què se’ls acusa” i “exigim a l’empresa que no vulneri el conveni en vigor i readmeti immediatament els dos companys”, segons han demanat en el manifest. Així mateix, han reclamat a l’Ajuntament de Lleida, tenint en compte que el servei és una concessió municipal, que d’acord amb el plec de condicions administratives del servei faci de mediador en la resolució del problema.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Conveni. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s